Καλώς ήρθατε,

Η αγγειοχειρουργική είναι ένας κλάδος της χειρουργικής που ασχολείται με την αποκατάσταση όλων των αγγειακών συστημάτων, όπως αρτηρίες, φλέβες και λεμφαγγεία, εκτός από τα αγγεία της καρδιάς, των πνευμόνων και του εγκεφάλου.

Η αγγειοχειρουργική καλύπτει το πλήρες φάσμα υπηρεσιών στην αντιμετώπιση αρτηριακών και φλεβικών παθήσεων.

Στον κλάδο της Aγγειοχειρουργικής, οι Iατροί ασχολούνται με την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία των ασθενειών που σχετίζονται με τα αγγειακά και τα αιμοφόρα αγγεία.

Οι αρτηριακές ασθένειες εντοπίζονται στην αορτή, στις αρτηρίες που τροφοδοτούν τα πόδια, τα χέρια, τα νεφρά, τον εγκέφαλο και τα έντερα.

Οι φλεβικές ασθένειες περιλαμβάνουν τη φλεβική θρόμβωση, τη χρόνια φλεβική ανεπάρκεια και τους κιρσούς.

Οι λεμφικές ασθένειες περιλαμβάνουν τις πρωτογενείς και δευτερογενείς μορφές λεμφοιδήματος αλλά και τροποποίηση των παραγόντων κινδύνου για τις αγγειακές παθήσεις όπως υψηλή χοληστερόλη και υψηλή αρτηριακή πίεση.

Στο Αγγειοχειρουργικό ιατρείο του κ. Χαϊδάρογλου, σε ένα φιλικό, ασφαλές και ήσυχο περιβάλλον, ο ασθενής θα υποβληθεί σε πλήρη Aγγειοχειρουργική κλινική εξέταση, λήψη του ατομικού του ιστορικού, προγραμματισμός των απαραίτητων παρακλινικών εξετάσεων και θα προγραμματισθούν οι απαραίτητες παρεμβάσεις, επεμβατικές και συντηρητικές.

Image

Ο Αγγειοχειρουργός Δημήτριος Χαϊδάρογλου κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη και φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στην Αλεξανδρούπολη από την οποία αποφοίτησε το 2013.

Από το Δεκέμβριο του 2013 έως τον Ιανουάριο του 2015 ειδικεύτηκε στην Γενική Χειρουργική στο ΓΝΘ «Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» στη Β’ Χειρουργική του ΑΠΘ, και από το Φεβρουάριο του 2015 έως τον Αύγουστο του 2016 ήταν Core Trainee of General Surgery στο Oxford University Hospitals NHS Foundation Trust με ενεργή συμμετοχή στις Μονάδες Μεταμοσχεύσεων, Χειρουργικής Ήπατός Παγκρέατος και Χειρουργικών Επειγόντων.
Από το Δεκέμβριο του 2016 έως τον Ιούνιο του 2021 ειδικεύτηκε στην Αγγειοχειρουργική στο ΓΝΑ «Σισμανόγλειο».
Το 2021 εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στον Ελληνικό Στρατό ως οπλίτης ιατρός στο 16 ΤΥΠ Διδυμοτείχου.

Από τον Μάρτιο του 2022 είναι ειδικευμένος Αγγειοχειρουργός και με αυτή την ιδιότητα υπηρέτησέ στο ΓΝΑ «Σισμανόγλειο» ως τον Μάρτιο 2023 .
Από τον Απρίλιο 2023 ως τον Νοέμβριο 2023 εργάσθηκε ως επιμελητής και επιστημονικός υπεύθυνος της Α’ Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του ΔΘΚΑ «ΥΓΕΙΑ».
Ο ιατρός έχει παρακολουθήσει το ΔΠΜΣ «Ενδαγγειακές Τεχνικές » του ΕΚΠΑ, είναι άμισθος εξειδικευόμενος στο Αττικό Νοσοκομείο για τους Αγγειακούς Υπερήχους και έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε διάφορα διεθνή και εθνικά συνέδρια.

Image

Οι υπηρεσίες μας

Αγγειακή  διάγνωση

Η πλήρης διάγνωση των παθήσεων του αγγειακού συστήματος είναι μία διαδικασία που απαιτεί χρόνο και εμβάθυνση στη μελέτη των συμπτωμάτων και των συνόδων παθήσεων του ασθενούς. Επιπλέον, συχνά κρίνεται απαραίτητη η διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων (Triplex αγγείων, Αξονική/Μαγνητική Αγγειογραφία κλπ).
Στο ιατρείο του κ Χαϊδάρογλου θα μελετηθεί εις βάθος το ιστορικό του ασθενούς και σε συνδυασμό με την κλινική εικόνα του ασθενούς θα προγραμματιστούν οι απαραίτητες εξετάσεις, ώστε να υπάρχει η ιδανικότερη εικόνα για τον προγραμματισμό της θεραπείας.

Ελάχιστα αιματηρές επεμβάσεις

Ο ιατρός έχει ειδικευτεί στο να προσφέρει στους ασθενείς του με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα ελάχιστα αιματήρες αγγειακές επεμβάσεις, παρέχοντας αποτελεσματικές θεραπευτικές επιλογές που θέτουν ως προτεραιότητα την ασφάλεια, τους ταχύτερους χρόνους ανάρρωσης και το μειωμένο πόνο.

Αγγειακή χειρουργική

Όταν δεν είναι δυνάτη κάποια σχέδον αναίμακτη μέθοδος η  ανοικτή χειρουργική επέμβαση είναι μονόδρομος.
Ο κ. Χαϊδάρογλου χρησιμοποιεί προηγμένες τεχνικές για την αντιμετώπιση αγγειακών προβλημάτων με ακρίβεια και φροντίδα.
Από συνθέτες υβριδικές αρτηριακές επεμβάσεις έως φλεβικές θεραπείες, η επίτευξη των βέλτιστων αποτελεσμάτων για τους ασθενείς είναι το μόνο μέλημα!